Vakantie in Albufeira

Albufeira: Zon, zee, strand

Albufeira is een klein vissersstadje in het zuiden van Portugal, dat is uitgegroeid tot één van de belangrijkste badplaatsen van de Algarve. Er zijn vele hotels, winkeltjes, bars, disco's en clubs. Albufeira heeft dan ook een bruisend nachtleven, dat zich vooral concentreerd rond 'The Strip'. In de oude binnenstad hangt een wat rustiger en relaxtere atmosfeer.


Kaart Albufeira


Weer en klimaat

Het klimaat in Albufeira is subtropisch, wat betekent dat de temperaturen in de winter gemiddeld rond de 15°C liggen, en zelden lager zijn dan 10°C. Wel valt er in die periode geregeld een bui. In de zomermaanden liggen de temperatuur rond de 25°C en is het vrijwel altijd droog.


Vliegveld

Albufeira heeft zelf geen vliegveld. De meeste toeristen komen naar Albufeira via de luchthaven van Faro, een kleine 50 km verderop, en komen vanaf daar per auto, bus of trein naar Albufeira.


Bus en trein

Het station van Albufeira ligt een aardig eindje van het centrum van de stad. De stad heeft echter een goed netwerk van lokale en regionale bussen.


Bezienswaardigheden

Albufeira is vooral een badplaats, al doet men moeite de Moorse invloeden van het oude stadje zo goed mogelijk te bewaren. Je vind er een paar interessante kerken, zoals de São Sebastian en de Igreja da Matriz. Er zijn wat musea, waaronder een klein archeologisch museum. In de buurt van de stranden van Albuferra zijn rotsen en kliffen met grotten en tunnels.

Tips Albufeira