Vakantie in Silves

Silves: Middeleeuwen in de Algarve

Silves is een prachtig Middeleeuws stadje in het zuiden van Portugal, in de Algarve. De stad wordt gedomineerd door een imposant Moors kasteel, dat vanaf een heuvel over de stad uitziet.


Kaart Silves


Weer en klimaat

Het klimaat in Silves is subtropisch, wat betekent dat de temperaturen in de winter gemiddeld rond de 15°C liggen, en zelden lager zijn dan 10°C. Wel valt er in die periode geregeld een bui. In de zomermaanden liggen de temperatuur rond de 25-30°C en is het vrijwel altijd droog.


Vliegveld

Silves heeft zelf geen vliegveld. De meeste toeristen komen naar Silves via de luchthaven van Faro, ongeveer 60 km verderop, en komen vanaf daar per auto, trein of bus naar Silves.


Bus en trein

Silves heeft een station, maar dat ligt wel een eindje buiten de stad. Silves is goed per bus bereikbaar, onder andere vanaf Albufeira.


Bezienswaardigheden

Een niet-te-missen bezienswaardigheid is het imposante, donkerrode Moorse kasteel, het Castelo de Silves, dat boven de stad uittorent. Naast het kasteel staat de middeleeuwse kathedraal van Silves, Sé Catedral de Silves, dat wordt gezien als het belangrijkste gotische bouwwerk van de Algarve. Silves is al sinds de middeleeuwen beroemd om haar  sinaasappelboomgaarden, die rond de stad liggen.

Tips Silves