Vakantie in Coimbra

Coimbra: stad van de Fado

Coimbra is de derde stad van Portugal, na Lissabon en Porto. Het is een oude stad. Al in de tijd van de Romeinen werd dit gebid bewoond. Gedurende de Middeleeuwen was Coimbra meer dan een eeuw de hoofdstad van Portugal. De stad ligt aan de Rio Mondego. Coimbra is beroemd om haar fadomuziek, de Fado de Coimbra, die vooral door studenten wordt gespeeld en gezongen. De muziek wordt daarom ook wel Student Fado of Fado de Estudante genoemd.


Locatie Coimbra


Weer en klimaat

Het klimaat in Coimbra is gematigd. In de wintermaanden is het gemiddeld zo'n 10°C. Kouder dan een graad of 5 wordt het nagenoeg nooit. In de zomermaanden is het gemiddeld 20-25°C.


Vliegveld

Coimbra heeft een klein vliegveld, Coimbra Airport of Aeródromo Municipal Bissaya Barreto. Het ligt op omgeveer 8km van het centrum van Coimbra. Het is een klein vliegveld, dat volledig is toegerust voor privévluchten.


Bus en trein

Coimbra ligt aan de spoorlijn tussen Lissabon (200km) en Porto (100km). In de stad zelf rijden trollybussen. Ook is er een uitgebreid netwerk van lijnbussen.


Bezienswaardigheden

Coimbra is als stad zelf al een bezienswaardigheid. De oude binnenstad, met zijn smalle en stijle steegjes, is gevuld met oude bouwwerken, kathedralen en fadohuizen. In het eeuwenoude Mosteiro de Santa Cruz liggen de eerste koningen van Portugal begraven. De Universiteit van Coimbra is de oudste en één van de grootste universiteiten van Portugal. De Biblioteca Joanina van de universiteit is een prachtige bibliotheek in barokstijl. Ook de botanische tuin van de universiteit, één van de oudste ter wereld, is een bezoekje waard.

Tips Coimbra