Genieten in Faro

Natuur, cultuur en een heerlijk klimaat

De meeste mensen kennen het Portugese Faro vooral van de gelijknamige luchtgaven, die toegang biedt tot de Algrave. Maar dat Faro veel meer te bieden heeft, bijvoorbeeld als bestemming voor een leuke stedentrip, is minder bekend.


Aangenaam klimaat

Faro bevindt zich in het zuidelijkste puntje van Portugal. In de zomer is het er meestal rond de dertig graden – een uitstekende temperatuur om heerlijk van de zon te genieten - bijvoorbeeld op de prachtige stranden die je rondom de stad kunt vinden. In de winter is de temperatuur aangenaam zacht, zo rond de 13 graden, wat Faro tot een prima plek maakt om de Hollandse winter tijdelijk te ontvluchten.


Rust en natuur

Faro ligt aan de rand van een groot en indrukwekkend natuurgebied, het Parque Natural da Ria Formosa. Het moerassige gebied bestaat uit een groot aantal eilandjes, zandbanken, stranden en duinen en heeft een unieke flora en fauna. Je kunt heerlijk over de stranden dwalen. Je kunt het gebied ook verkennen per fiets of met een kajak.


Eeuwenoude historie

Op de plek waar Faro zich bevind, vindt al duizenden jaren menselijke activiteit plaats. De eerste nederzettingen dateren al van voor 4000 voor Christus. In de tijd van de Feniciërs en de Grieken was Faro een belangrijke handelspost . Later kwam de stad onder Romeins bewind, tot de stad in 714 door de Moren werd veroverd. Zij wisten de stad vijf eeuwen lang te bezetten en brachten Faro tot grote bloei. Rond 1250 werd de stad ingenomen door de legers van Koning Alfonso III en werd Faro onderdeel van het Portugeze koninkrijk.


Faro Anno Nu

Tegenwoordig is Faro haast het tegenovergestelde van de relatief drukke, broererige en cosmopolitische steden als Porto of Lissabon. In Faro heerst vooral de rust - met zijn oude gebouwen en schaduwrijke plekken vol sinaasappelbomen.

Toch is Faro ook zeker geen slaapstad. Je kunt er heerlijk eten, waarbij de nadruk natuurlijk ligt op gerechten met vis, zoals 'Atum de cebolada', een heerlijk gerecht met tonijn, uien en tomatensaus. Naast eetgelegenheden zijn er ook diverse bars en uitgaansgelegenheden, zodat je je ook 's avond zeker niet hoeft te vervelen.

Naast een prima bestemming voor een stedentrip is een vliegvakantie naar Faro een uitstekende start voor een vakantie aan de Portugeze Algarve.

Tips Genieten in Faro