Portugal, vol van vakantie

Van de Algarve tot Costa de Lisboa

Heerlijk eten, prachtige steden, uitgestrekte stranden en een fenomenale natuur; tijdens een vakantie Portugal maak je kennis met dit alles en meer. In delen van Portugal is het niet alleen in de zomermaanden goed toeven, ook in de wintermaanden is het een toevluchtsoord voor zonliefhebbers. Laat je meenemen naar dit prachtige land vol ontspanning en genot.


Costa Lisboa

Bezoek je graag een grote, bruisende stad, maar wissel je dit graag af met een dagje strand of een wandeling in de natuur? Costa Lisboa is de bestemming voor jou! Lissabon biedt alles wat je mag verwachten van een Europese hoofdstad, maar geeft je toch een geborgen gevoel. Je vindt er prachtige pleinen, kerken en paleizen. Maak een ritje met de authentieke tram die door de smalste straatjes rijdt en de steilste hellingen beklimt. Lissabon is een stad met behoorlijke hoogteverschillen. Wandel je door de stad, dan zul je flinke kuitenbijters tegenkomen. De bijzonderste bezienswaardigheid van de stad heeft te maken met deze hoogteverschillen. De Santa Justa-lift uit 1902, geheel geconstrueerd uit ijzer, brengt nog steeds grote getalen mensen tot een hoogte van 45 meter.

Maar Costa Lisboa heeft meer. De mooiste stranden aan de Atlantische Oceaan met al even schattige dorpen en stadjes erbij. Het gezellige Estoril en het wat luxueuzere Cascais zijn wellicht de bekendste. Een absolute aanrader is het maken van een tocht met de trein langs de kust. Stap uit waar je wilt om pootje te baden of heerlijke visgerechten te proeven.


Algarve

De meest zuidelijke streek van Portugal is de Algarve. Deze streek leent zich er dan ook perfect voor om te overwinteren. In de wintermaanden is het nog gerust tussen de 14 en de 20 graden. De Algarve biedt al net zo'n gevarieerd aanbod activiteiten en bezienswaardigheden als Costa Lisboa.

De Algarve kent geweldige stranden, waar het water wat warmer is dan aan de Costa Lisboa. Maar ook de steden bieden veel vertier. Wat te denken van Faro en Lagos? Steden met ontelbare bezienswaardigheden, leuke winkelstraten en heerlijke eettentjes. Bovendien is de Algarve het paradijs voor golfers. Het slaan van een balletje is af te wisselen met een bergachtige wandeling naar authentieke dorpjes of het bezoeken van een altijd drukke vissershaven. Een afwisselender vakantie dan een vakantie Portugal is nauwelijks mogelijk.

Tips Portugal, vol van vakantie