Porto, de ideale stedentrip

Historische stad aan de Atlantische kust

Porto is de op één na grootste stad van Portugal en ligt net zoals haar grote broer Lissabon aan de Atlantische kust. Het mooie Porto wordt gekenmerkt door een zeer rijke historie. Archeologisch onderzoek heeft aangetoond dat de hoge heuvel waar tegenwoordig de kathedraal Sé op staat continu bewoond is geweest sinds het einde van de bronstijd. Het historische centrum van de stad staat dan ook op de UNESCO werelderfgoedlijst. Dit maakt de stad ontzettend interessant en de ideale stedentrip!


Port - de nationale drank

Porto heeft nog veel meer te bieden dan enkel karaktervolle historische gebouwen. Port is de nationale drank van Portugal. Deze heerlijke drank wordt al sinds de 17e eeuw rondom de stad geproduceerd. En dat gebeurt nog steeds. We raden je dan ook aan om tijdens de verblijf in deze mooie stad een producent te bezoeken om zo te ervaren hoe deze drank gemaakt wordt. De meest bekende is Sandeman, die al sinds 1790 deze alcoholische versnapering maken!


Smulparadijs

Daarnaast kun je ge-wel-dig eten in de stad! Omdat Porto aan de kust ligt, vind je er heel veel verse vis. In de stad zijn allerlei verschillende restaurantjes, van klein buurtrestaurantje tot keukens die koken op hoog niveau. Houd je ook zo van taartjes en andere zoetigheden? Ook de Portugezen zot op zoetigheid, waarvan ‘pastel de nata' wellicht het meest bekend is. Heerlijk om van te genieten met een lekker kopje koffie!


Zee en strand

Wil je even de hitte van de stad ontsnappen? Zoek dan de koelte van het water op! Porto ligt zowel aan de Atlantische kust, als aan de Douro rivier, en is dus omringd met plekken waar je het water in kunt. Met het openbaar vervoer kom je gemakkelijk de stad uit en kun je naar één van de vele stranden gaan. Wellicht de mooiste en bekendste stranden van Porto zijn Vila do Condo, Praia Lavadores en Praia da Forno.

Tips Porto, de ideale stedentrip