Vakantie in de Algarve

De Algarve: Portugal op z'n mooist

De Algarve is het zuidelijkste deel van Portugal. Tot 1976 was er een provincie die Algarve heette, nu heet het het District Faro. De naam Algarve komt uit het Arabisch. De Algarve werd, net als een groot deel van Portugal en Spanje, lang overheerst door de Moren, die er overal hun sporen achterlieten. "Al-Gharb" betekent in het Arabisch "het westen".


Kaart Algarve


Wisselend landschap

De Algarve is qua landschap zeer gevarieerd. Langs de kust vind je prachtige rotsformaties met hele kleine, maar ook kilometerslange stranden. Meer in het binnenland is het heuvelachtig en vind je grote naaldbossen. Een fantastische bestemming voor je vakantie!


Weer en klimaat

De Algarve is vooral geliefd om het zachte en aangename klimaat, met name bij overwinteraars. In de zomer is de temperatuur gemiddeld ca. 23 °C, in de winter ca. 14 °C.


Vliegveld

Het meestgebruikte vliegveld in de Algarve is de luchthaven van Faro, Faro Airport of, in het Portugees, Aeroporto Internacional de Faro. Het ligt op ongeveer 5km van de plaats Faro. Meer informatie...


Bus en trein

Tussen de grotere plaatsen (Faro, Olhão, Tavira, Fuseta, Albufeira, Portimão, Lagos, Silves) rijden treinen. Ook zijn er lokale en regionale lijnbussen.

Tips Vakantie Algarve