Vakantie in Faro

Faro: Startplaats van de Algarve

Faro is een stad in het zuiden van Portugal. Het is de belangrijkste plaats in de Algarve. Het is vooral bekend vanwege de luchthaven, Aeroporto Internacional de Faro, die de gehele Algarve bedient. De meeste toeristen reizen al gauw verder naar de omliggende badplaatsen. Faro zelf is echter ook zeker een bezoekje waard.


Locatie Faro


Weer en klimaat

Het klimaat in Faro is subtropisch-mediterraan, wat betekent dat de temperaturen in de winter gemiddeld rond de 15°C liggen, en zelden lager zijn dan 10°C. Wel valt er in die periode geregeld een bui. In de zomermaanden liggen de temperatuur rond de 30°C en is het vrijwel altijd droog.


Vliegveld

Het vliegveld van Faro, Faro Airport of, in het Portugees Aeroporto Internacional de Faro, ligt op ongeveer 4km van het centrum van Faro. Het is de tweede luchthaven van Portugal, na Lissabon Airport. Het vliegveld van Faro is voor de meeste bezoekers de toegang tot de Algarve. Meer informatie...


Bus en trein

Faro heeft een aantal treinstations die Faro verbinden met andere grote plaatsen in de Algarve. Vanaf Faro Airport rijden bussen naar het busstation in het centrum van Faro. Vanaf dit busstation rijden snelbussen, Serviço Transrápido, naar diverse badplaatsen langs de kust.


Bezienswaardigheden

Faro ligt naast de Ria Formosa, een lagune van meer dan 170km² groot. In de lente en herfst wordt dit natuurgebied bevolkt door honderden verschillende vogelsoorten tijdens hun migratie. In de stad zelf zijn, naast de typisch Portugeze straatjes en steegjes, een aantal interessante gebouwen te vinden, zoals de Igreja do Carmo, de Catedral de Faro en de oude stadspoorten. Het archeologisch museum Museo Arqueológico Infante Dom Henrique is een van de mooiste musea in de Algarve. Het is gehuisvest in de Convento de Nossa Senhora da Assunção, een voormalig klooster. Vanaf de toren van dit klooster heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Tips Faro