Vakantie in Sintra

Zomerresidentie van de Portugese koningen

Op zo'n 30km van Lissabon ligt, tegen een flinke groene heuvel, het plaatsje Sintra. Het kleine plaatsje is vooral beroemd om de vele kastelen en paleizen, die je kunt vinden op en rond de heuvel. Maar ook in het plaatsje zelf is het goed toeven. Er zijn prachtige parken en vele mooie gebouwen. Sintra heeft dan ook een welverdiende plek op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.


Kaart Sintra


Weer en klimaat

Het weer in Sintra is gedurende het hele jaar zeer aangenaam. In de zomer liggen de temperaturen over het algemeen tussen de 25°C en 30°C. De winters zijn aangenaam en zonnig, met temperaturen van ongeveer 15°C. In de zomer is het in Sintra wat koeler dan in het vlakbijgelegen Lissabon.


Openbaar vervoer

Sintra is goed bereikbaar per trein. Er rijden regelmatig treinen vanuit Lissabon naar Sintra vanaf de stations Oriente en Rossio. In Sintra rijden vanaf het station bussen naar het oude centrum en naar de kastelen en paleizen. Een bezoek met de auto is, met name in de zomermaanden, niet echt aan te raden. Het is vaak erg druk in Sintra, en de straten zijn er stijl, onoverzichtelijk en smal. Grote kans dus dat je dan in een file belandt.


Bezienswaardigheden

Bovenop de heuvel van Sintra zijn vanaf grote afstand al twee belangrijke gebouwen te zien: het meer dan 1000 jaar oude Castelo dos Mouros en het sprookjesachtige Paleis van Pena. Beide zijn per bus te bezoeken of door zelf de stijle heuvel te beklimmen. Op de heuvel ligt ook het fraaie Palácio de Monserrate. In het plaatsje zelf vind je het markante Palácio Nacional. In de omgeving liggen prachtige parken en ook het strand is niet ver verwijderd. Een leuk oud trammetje brengt je naar de kust, naar Praia das Maçãs, op zo'n 13km van Sintra.

Tips Sintra