Vila Nova de Gaia

Het centrum van de Portwijnen

In het noorden van Portugal ligt, aan de Douro, tegenover de stad Porto, het centrum van de portwijnen: Vila Nova de Gaia.


Kaart Vila Nova de Gaia


Weer en klimaat

In Vila Nova zijn de temperaturen wat lager dan in bijvoorbeeld Lissabon of de Algarve. Desalniettemin is het weer, zeker vergeleken bij Nederland, aangenaam. In de zomer liggen de temperaturen rond de 25°C. Ook in de lente en de herfst is het er aangenaam, wat Vila Nova de Gaia een zeer geschikte bestemming maakt voor een korte vakantie of stedentrip in de mei- of herstvakantie. In Vila Nova de Gaia vallen met enige regelmaat stevige buien.


Vliegveld

Het dichtsbijzijnde vliegveld is het vliegveld van Porto, Airport Porto of Francisco Sá Carneiro Airport. Het ligt op ongeveer 20km van Vila Nova de Gaia. Het vliegveld heeft een metroverbinding met de stad. Meer informatie...


Metro, bus en trein

In het centrum van Vila Nova de Gaia ligt het Estação de Comboios. Het naastgelegen Porto heeft twee stations: São Bento en Campanhã. Vanaf hier rijden treinen naar oa. Coimbra en Lissabon. Er uitstekende busverbindingen naar omliggende en verder weg gelegen plaatsen. Porto heeft bovendien een modern metro/sneltram-netwerk.


Bezienswaardigheden

In Vila Nova de Gaia vind je de wijnkelders van de portwijnen. Vaak zijn ze voor bezoekers opengesteld. Ze zijn duidelijk te herkennen aan de bekende namen, zoals Warre's, Sandeman, Kopke en Offley. Ook kun je een rondvaart maken over de Douro.

Tips Vila Nova de Gaia