Vakantie in Lissabon

Lissabon: Stad van trams en fadomuziek

Lissabon, of Lisboa, de hoofdstad van Portugal, is een bijzonder leuke en mooie stad voor iedereen die houd van aangenaam weer, oude gebouwen, slenteren door straatjes en eten in kleine tentjes. De stad is bijzonder sfeervol en de Portugezen vriendelijk en gastvrij.


Kaart Lissabon


Weer en klimaat

Het weer in Lissabon is gedurende het hele jaar zeer aangenaam. In de zomer liggen de temperaturen over het algemeen tussen de 25°C en 30°C. De winters zijn aangenaam en zonnig, met temperaturen van ongeveer 15°C. Lissabon is uitstekend geschikt voor een korte vakantie of stedentrip in de mei- of herfstvakantie.


Vliegveld

Het vliegveld van Lissabon, Aeroporto da Portela, ligt midden in de stad en op ongeveer 5km van het centrum. Meer informatie...


Metro, bus, tram en trein

Lissabon is beroemd om zijn oude kleine gele trams. Het tramnetwerk is de laatste decennia echter wel minder uitgebreid geworden. Lissabon beschikt echter ook over een prima busnetwerk, een metro en goede treinverbindingen.


Bezienswaardigheden

Wie een bezoekje brengt aan Lissabon is haast verplicht om een ritje te maken met de beroemde Tram 28 ‘Elétrico'. Met deze oude tram rijdt je heel ontspannen en rustig door de oude smalle straatjes en steegjes en krijgt zo een prachtige rondrit door het oude gedeelte van de stad. In de voorstad Santa Maria de Belém vind je het klooster Mosteiro dos Jerónimos en de Toren van Belem. Beide staan op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Ook aan musea en parken ontbreekt het in Lissabon niet. Ben je wat langer in Lissabon, breng dan vooral ook een bezoekje aan het nabijgelegen Sintra.

Tips Lissabon