Tram 28 'Elétrico'

De wereldberoemde tram van Lissabon

Als er een icoon is van Lissabon, dan zijn het wel de beroemde gele trammetjes. De bekendste route is lijn 28, die rijdt door de oude wijken São Bento en Alfama. Het is een waar genoegen om te zien hoe de oude elektrische trammetjes zich een weg banen door de smalle straten en steegjes van Lissabon.


Tram 28, LissabonFoto: Tram 28 baant zich een weg door de straten van Lissabon.


Een ritje maken met Tram 28

Zelf een ritje maken met Tram 28 kan natuurlijk ook. Het is een uitstekende manier om de stad te verkennen. Houdt er wel rekening mee dat Tram 28 erg populair is bij toeristen, dus met name in de zomermaanden is het erg vol en druk in de kleine trammetjes. Ook is het belangrijk te weten dat de trams niet over airco beschikken, zodat de temperatuur met name in de zomer flink op kan lopen. Mocht je in de zomermaanden een ritje willen maken, dan is het dus aan te raden dit vroeg in de ochtend te doen, als het nog koel en niet zo druk is.


Kaartjes kopen

Als je van plan bent meerdere ritjes met de tram te maken, dan kun je het beste de 7 Colinas Card  (of: Sete Colinas) aanschaffen. De kaart is met name bedoelt voor toeristen en mensen die korte tijd in Lissabon verblijven en is op verschillende plekken in de stad te koop voor €0,50. Het is een kaart die je op kunt laden. Met de 7 Colinas Card kun je naast de trams ook gebruikmaken van bus en metro.

Let op: met de 7 Colinas Card kun je geen gebruikmaken van de trein (ook niet voor korte afstanden binnen Lissabon).

Naast de 7 Colinas Card is er ook een andere kaart in omloop: de Viva Viagem Card. Met deze kaart kun je wél met de trein, met de metro, enkele ferries en de bussen van Carris (met uitzondering van de Aerobus), maar weer niet met de tram.

Ben je van plan ook een bezoekje te brengen aan bv. Sintra, dan kan dus het handig zijn om zowel een 7 Colinas Card als een Viva Viagem Card aan te schaffen.

Tips Tram 28 Lissabon