Paleis van Pena

Sprookjeskasteel in de heuvels van Sintra

Op één van de groene heuvels rond Sintra schittert al van verre het sprookjesachtige Paleis van Pena (Palácio da Pena). Het paleis is gebouwd in het midden van de 19e eeuw, in de Romantiek, in dezelfde periode als ook het beroemde Beierse kasteel Neuschwanstein werd gebouwd. In het gebouw tref je zeer verschillende architectonische stijlen, variërend van Arabisch, Middeleeuws tot Renaissance.


Sintra - PenaFoto: Het Paleis van Pena bij Sintra


Het paleis bezichtigen

Zowel het Paleis als de omliggende tuinen zijn opengesteld voor publiek. Houdt in de zomermaanden wel rekening met lange wachttijden - met name voor de bezichtiging van het Paleis. Je kunt ook kaartjes kopen om alleen de tuinen te bezichtigen. Deze zijn zeer omvangrijk, prachtig aangelegd, schaduwrijk (dus ideaal voor warme dagen!) en daarbij relatief rustig.


Route naar het paleis

Om bij het paleis te komen, kun je de bus nemen die vertrekt van het station van Pena. Deze rijdt direct tot het kasteel van Pena en het er vlakbij gelegen Castelo dos Mouros. Leuker - maar wel een stuk pittiger - is het maken van een wandeling. Er zijn verschillende routes, variërend van een stevige wandeling tot een flinke klimpartij. Onderweg kun je genieten van de fraaie natuur en prachtige vergezichten.

Tips Sintra - Het Paleis van Pena